Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
ponedjeljak, travanj 7, 2008
Avril Lavigne (Belleville, Ontario, 27. rujna 1984.) je kanadska rock/punk pjevačica.

Njezina glazba je pop-rock stila.
Avrilje na scenu izašla 2002.s albumom Let go kada je imala stil divljakuše. Tada je uzdrmala scenu sa svojim smash-hitovima od kojih je prvi bio Complicated, pa zatim Sk8er boi, Losing Grip i I'm with you. Nakon toga Avril je izdala svoj debitantski album Let go koji se prodan u 14.000.000 milijuna primjeraka samo u Americi. Zbog toga su je mediji nazvali pop-rock princezom. Singlovi s albuma su complicated, sk8ter boi, I'm with you i Losing grip. Za te singlove snimila je i pripadajuči spot.

Godine 2004. Avril izdaje svoj drugi album, Under my skin, koji se prodao u 18 milijuna primjeraka širom svijeta. Singlovi: Don't tell me, my happy ending, nobody's home, He wasn't za te je pjesme snimila i video urafke.

Iste godine Avril se zaručila za kolegu glazbenika, frontmena kanadske grupe Sum 41, Derycka Whibleya. Avrilje 2005. promijenila stil i udala se za svog zaručnika Derycka.

Singl "Girlfriend" je na Youtubeu pregledan više od 72 milijuna puta, a novi album The Best Damn Thing je samo u tri tjedna prodan u 4 milijuna primjeraka i time se popeo na vrhove Bilboard ljestvice.

Dr. Luke i RCA records su potvrdili da bude 4 singl iz albuma the best damn thing istoimena dinamična pjesma The best damn thing. On če biti nasljednik hitova Girlfriend, When you're gone i hot.Singl The best damn thing će izači će u Svibnju, a video će biti objavljen tijekom sljedečih dva tijedna!

ALBUMI


  • Let Go (2002.)
  • Under My Skin (2004.)
  • The Best Damn Thing (2007.)


6strings @ 10:19 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.