Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
ponedjeljak, ožujak 3, 2008
Pravo ime - Charles Edward Berry 1926. godine u St. Louisu je rođen jedan od nautjecajnijih izvođača u povijesti rocka - Chuck Berry. Rock and roll je zasigurno postojao i prije njega. Bilo je i gitarističkog rock and rolla prije Chucka
Berrya, no on je savršeno utjelovljenje svega što rock and roll znači, bilo to dobro ili zlo.

Chuck Berry se razmjerno kasno počeo profesilonalno baviti glazbom . Tek je u svojoj 26. godini prvi put nastupio za honorar, a snimati je počeo tri godine kasnije.

Možda je jedan od razloga za tako kasni početak njegov boravak u popravnom domu zbog krađe automobila. U 21. godini Berry se ostavio karijere sitnog kriminalca, smirio se, zaposlio kao radnik i oženio. No, nije dugo mirovao. Uskoro se proslavio na lokalnoj razini pjevajući i svirajući po klubovima.

Kada je 1955 . godine izašla " Maybellene ", Berryjeva karijera krenula je punim gasom. Uspjeh mu je donio slavu, bogatstvo i sve veće zanimanje zakonodavne vlasti. U 20 mjeseci uhićen je dva puta, a u optužbi se spominjalo "bijelo roblje" - njegove mnogobrojne veze sa ženama druge rase nisu prošle nezapaženo. U posljednjih dvadeset godina Berry se dostojanstveno povukao iz glazbenog biznisa.
6strings @ 01:13 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.