Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, lipanj 3, 2008
Blink-182 je pop-punk sastav koji svira mješavinu stilova poput Punk, Pop i Post-Grunge. Najviše je poznat prema singlovima iz albuma Enema of the State poput «Al the Small Things» i «What's my age again».

Blink-182 su osnovali 1993. godine u Kaliforniji gitarist/vokal Tom DeLonge, basist/vokal Mark Hoppus i bubnjar Scott Raynor. Prvotno im je ime bilo samo Blink, s kojim su izdali svoj demo Fly Swatter. Svoj prvi album, Buddha, izdali su 1994. koji ih nije baš proslavio, kao ni sljedeći album, Cheshire cat izdan 1995. godine. Uskoro su ih posjetili odvjetnici koji su ih upozorili na to da bi svoje ime trebali promijeniti zbog nekog Irskog sastava koji se zvao isto kao i oni. Tako su bili prisiljeni svoje ime promijeniti u Blink-182.

Svoj prvi uspješan album, Dude Ranch, izdali su 1997.. To je bio njihov prvi album koji je dobio platinastu nakladu. do kraja 1998. zahvaljijuči singlu «Dammit». Te iste godine na turneji po SADuTravis Barker, bivši član The Aquabats. 1999.Enema of the State sa više nego popularnim singlovima «All the small things», «What's my age again» i «Adam's song». koji su doprinijeli i velikom MTV uspjehu.

Nakon prodaje 4 milijuna primjeraka albuma Enema of the State 2000. godine izdaju album sa njihovim največim hitovima: The Mark, Tom and Travis Show(The Enema Strikes Back). Tih su godina dobili naslov «najduhovitijeg punk sastava» zahvaljijuči brojnim TV-emisijama u kojima su nastupali. 2001. izdali su još jedan hit album, Take off your pants and jacket. Taj ih je album ponovno približio onim punk-bandovima koji se bave socijalnim problemima, koje su najviše opisali u singlu «Stay together for the kids». 2003. godine izdaju svoj posljednji studijski album Blink-182

U veljači 2005. iznenadno objavljuju svoj raspad s razlogom da se svi zajedno trebaju malo odmoriti jedan od drugih da bi mogli isprobati nešto novo te da bi se mogli brinuti za svoje obitelji. Za kraj su zamolili sve svoje fanove da zajedno izdaju novi album Greatest Hits, u kojemu bi bile njihove najbolje pjesme. Nakon što su izdali svoj posljednji album, objavili su da to zapravo nije pravi raspad, jer su sigurni da će se opet okupiti i ponovno zabavljati nemalen broj svojih fanova.

ČLANOVI
sastav napušta Raynor, a zamjenjuje ga karizmatični godine izdaju svoj najbolji album sa mega-popularnim hitom «I miss you». Tom DeLonge - gitarist/vokal

Mark Hoppus - basist/vokal

Scott Raynor – bubnjar – napustio sastav 1998.

Travis Barker - bubnjar


6strings @ 13:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.