Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
subota, lipanj 14, 2008
Coldplay je pop rock grupa iz Londona oformljena 1998 kada su napravili svoj prvi album safety EP koji je bio tiskan u samo 500 primjeraka.

Osnovali su ga Chris Martin (pjevač, klavirist, gitarist) i Jonny Buckland (gitarist).Ubrzo im se pridruzio Guy Berryman(bas gitara) koji je slusao predavanja sa spomenutom dvojicom. A na kraju im se pridruzio Will Champion koji svira bubnjeve.On je u mladosti svirao klavir i gitaru ali je brzo naučio bubnjeve.

Parachutes (2000)
Coldplay je 2000 izdao svoj prvi veliki album Parachutes koji je ubrzo postao hit na cijelom svijetu i postao najpordavaniji album u Velikoj Britaniji 2000 godine.Sa njega su skinuti hitovi kronoloskim redom: Shiver, Yellow, trouble i Don't panic.Tekstovi su ecinom ljubavni, ali postaje i vaznije teme poput globalnog zatopljenja (don't panic).

A rush of blood to the head
Po mnogima najvece colpdlayevo djelo koje je zaradilo grammy za najbolji album 2003. Sa tog albuma su skinuti: The scientist, Clocks, In my place i God Put A Smile Upon Your Face. Clocks i the scientist su po mnogima najveci hitovi koje je coldplay ikad napravio.

Album koji je bio najprodavaniji te 2006 godine u svim vecim drzavama svijeta izazvao je senzaciju hitovima Fix You, Speed of Sound, Talk i The hardest part.Coldplay je dobio dvije brit award nagrade te godine i to najvaznije: za najbolji singl (Speed of Sound) i za najbolji album.

Viva la vida ili Death and all his friends
Novi album coldplaya koji ce izaci sredinom lipnja. Sa tog albuma su skinute sljedece pjesme: Violet hill (skinut 600000 puta u prvih 24 sata nakon pustanja), Viva la Vida, Life in technicolor i lost te b strana Violet hilla- a spell a rebel yell. Veliko je ocekivanje u cijelom svijetu za taj album.
6strings @ 10:16 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.