Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, svibanj 25, 2008
Iced Earth je američki metal band koji kombinira trash, metal i heavy metal.

Glavni član grupe Iced Eartha je gitarist i tekstopisac Jon Schaffer, koji je osnovao band pod nazivom "Purgatory" u Indiani. 1984., nakon preseljenja na Floridu promijenjeno je ime banda u Iced Earth.

Izdali su svoj demo "Enter the Realm" koji je bio dovoljno popularan da bi s njim potpisali svoj debitanski ugovor sa Century Media Records.

Od tada, Iced Earth je promijenio mnogo članova.

Vokalist Matt Barlow se prikljčio bandu za "Burnt Offerings", baziran na Danteovom paklu. Njegov vokal je bio jako popularan i dosta se zadržao u bandu.

Tim "Ripper" Owens je ubrzo napustio Judas Priest (da bi prepustio mjesto stalnom vokalistu Robu Halfordu), te postao novi vokal Iced Eartha.

Njegov prvi album s bendom je "The Glorious Burden", koji se bazira na ratnim događajima i vojnim ličnostima koji su oblikovali moderni svijet. Njegove teme sežu od Deklaracije nezavisnosti, 9/11, pa sve do Napoleona Bonapartea. Na njemu su i tri pjesme kojima su tema bitke u Gettysburgu.

Izdali su i dvostruki DVD. Na prvom DVD-u se nalazi Gettysburg (1863) - metal mix. Potom slijedi Gettysburg (1863) - orkestralni mix, pa Gettysburg (1863) stereo mix, Gettysburg Battlefield tour, "Spirit of´76", foto galerija i kratki prikaz sadržaja tog DVD-a.

Na drugom DVD-u nalaze se ´When the eagle cries´ i ´The Reckoning´ video i interview sa Jonom Shafferom. Pjesme im se baziraju na povijesnim ratovima, ličnostima, politici, raju, paklu, smrti, sudbini, grijehu...
6strings @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.