Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, travanj 23, 2008
Godine 1982. Miroslav Drljača Rus napušta sastav “Ad Fines” u kojem je pjevao i svirao te osniva “Itd band”.

U grupi je bio kompletan autor ali je djelovao kao čovjek iz sjene jer se nije pojavljivo na bini.
Prvi nastup bend je imao u studenom 1982. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Početkom 1984. godine objavljuju debi ploču “Devedeseti vijek” sa kojeg su se izdvojile pjesme “Slavenska minijatura” i “Promjeni nešto u sebi”, a u pjesmi “Priča sa zapadne strane” iskoristili su temu iz pjesme “Give peace a chance” Beatlesa. Ploču su producirali Rus i Hrvoje Hegedušić, a aranžmane je napravio gitarista Branko Bogunović.

Veliki uspjeh postižu drugim albumom “Plavi Vojnik” na kojem se našla pjesma “Rođen u Zagrebu” obrada pjesme Bruce Springsteena “Born in USA”. U to doba je grupa bila vrlo popularan te je uspjela rasprodati veliku dvoranu Doma sportova. Sljedeći album “Skidam te pogledom” koji je izdan 1988. godine donosi hitove “Majko zemljo”, “Lagano umirem”, “Osvajam Beograd” i “Tekila-Šila”. Album je producirao Branko Bogunović a gost na snimanju je bio country gitarist Albert Lee.

Posljednji album “S one strane ljubavi” objavljuju 1989. godine a na ploči predstavljaju novog pjevača Davora Bornu koji je prije toga pjevao prateće vokale Borisa Novkovića. Na ploči se ponovo našla “Slavenska minijatura” ali i obrada narodne “Kud idemo, tud pjevamo” kao i obrada “Always In My Mind”. Album je producirao klavijaturista Fedor Bioć. Po izlasku albuma grupa prestaje sa postojanjem a Miroslav Rus još i danas piše pjesme za različite izvođače.

2006. godine izdaje se dvostruki album “Sve najbolje od ITD band” sa svim najvećim hitovima grupe u izdanju Hit Recordsa. Sve su snimke digitalno remasterirane, a sve pjesme izvodi prvi pjevač ITD banda Branislav Bekić koji je za tu prigodu nedavno doputovao iz Švedske kako bi otpjevao i snimio pjesmu "S ove strane ljubavi".

6strings @ 00:46 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.