Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
petak, studeni 21, 2008
Rođen 3.2.1955. godine u Zagrebu, gdje odrasta na temeljima glazbe "The Beatlesa" koji ga i motiviraju za upis u glazbenu školu.

Upisao je klasičnu gitaru, a već nakon niže glazbene škole počinje svirati i skladati svoje prve rock pjesme. Nakon završene glazbene škole, priključuje se "Grupi 220", koja se kasnije transformira u grupu "Parni valjak", i sa njima ostaje 3 godine.

1978. osniva grupu "Aerodrom" sa kojoj snima 5 studijskih albuma, a 1987 prelazi u "Azru" i sa njima ostaje 3 godine. U međuvremenu je svirao i po bivšem SSSR-u odakle nosi u sebi neke nove utjecaje na svoju buduću glazbu koju će raditi.

1994. zajedno sa Tomislavom Šojatom osniva "Pađen band". Snimaju 3 studijska albuma, te "Greatest hits" i jedan album za vanjsko tržište. Zajedno su ponovo okupili grupu "Aerodrom" 2001. godine, te snimaju i 13.12.2001. objavljuju album "Na travi" u izdanju Croatia recordsa pod prestižnom etiketom Master musica.

Jurica je poznat kao vrlo traženi gostujući studijski glazbenik mnogim hrvatskim muzičarima, a najzapaženiji je ipak kao autor mnogih hit pjesama drugih izvođača, što dokazuje i njegovo pojavljivanje na više od 30 albuma. Napisao je oko 150 pjesama, prodao oko 3 miliona nosača zvuka. U zadnje vrijeme Jurica svira u grupi 4ASA s kojom se odlučio započeti novo poglavlje u svom životu do izlaska novog albuma grupe Aerodrom.

U izdanju Croatia recordsa 15.6.2005. god. izlazi prvi samostalni album Jurice Pađena "Žicanje", sa 15 instrumentalnih pjesama za sve koji vole zvuk gitare. Gosti na albumu su: Remo Cartagine, Tomislav Šojat, Ana Šuto i Nikša Bratoš.
6strings @ 13:04 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.