Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, rujan 7, 2008
Bob Ritchie – Kid Rock, rođen kao Robert James Ritchie 17.siječnja 1971. u Romeu, Michigan. Američki glazbenik i glumac poznat po svom buntovnom stilu i rap-rock pjevanju. Do sada je prodao preko 25 milijuna ploča.

Dok nije postao poznat živio je u svom malom gradiću i izdavao albume za loklnu publiku. Album prvijenac Grits Sandwices for Breakfest izdan je 1990. godine u Jive izdavačkoj kući i privukao pažnju na njega. Nakon toga Jive kuća je odustala od njega, pa je potpisao ugovor sa Continuum Records i izdao The Polyfuze Method u 1993. i Fire it up u 1994.-oj godini

1997. godine rap-metal doživjela je svoj boom sa izvođačima kao što su Korn, RATM i Limp Bizkit. Kid Rock je dobio svoju šansu kada mu je Atlantic Records ponudio svoj ugovor. 1998. Godine izdao je album Devil Without A Cause koji se prodao u 11. mil primjeraka sa hit singlovima Bawitdaba i Cowboy koji su jedno vrijeme držali prva mjesta na top ljestvicama.

2000.godine izdao je The History Of Rock album koji je bio kompilacija remiksiranih pjevama sa njegovih prijašnjih albuma.

Trenutno Kid Rock uživa veliku popularnost i uspjeh u SAD i Europi sa svojim zadnjim izdanjem Rock N Roll Jesus, a posebno sa pjesmom All Summer Long koja je odmah ušla među 100 najboljih prema Billboardu i to na 23. mjesto, a u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Australiji zasjela na prva mjesta.
6strings @ 15:44 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135558
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.