Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
subota, travanj 5, 2008
Linkin Park je Nu metal sastav iz Los Angelesa, Kalifornija. Od kada su se osnovali 1996., prodali su više od pedeset milijuna albuma i osvojili su dvije pobjede na dodjeli nagrada Grammy Awardsa.

Njihov debitantski album Hybrid Theory od američke kuće "RIAA" (Recording Industry Association of America), dobiva certifikat dijamantske prodaje. Sljedeći studijski album MeteoraBillboardovoj top listi 200 najboljih albuma iz 2003.g.Treći album Minutes to Midnight je ponovio uspjehe prethodnih albuma.

nastavlja s njihovim uspjehom i zauzima visoko mjesto na Godine 1996., MC Mike Shinoda i gitarist Brad Delson diplomirali su u srednjoj školi u Agorijii u Los Angelesu predgrađu Augora Hills, California. Nakon što su diplomirali, formirali su sastav sa svojim prijateljem Robom Bourdonom, pod nazivom "SuperXero". Prije tog sastava, Brad i Bourdon su bili u grupi zajedno, nekih godinu dana, sastav se zvao "Relative Degree". Delson je također bio član grupe "The Pricks".

Tri člana grupe "SuperXero" svirali su starinske oblike njihove glazbe zajedno dok su bili na fakultetu. Delson je upisao "University of California", Los Angeles. Shinoda je išao u "Art Center College of Design" u Pasadeni, California. Dok je bio u UCLA, Delson je upoznao basista Dave Farrella. Delson i Farrell su bili cimeri i često su vježbali i svirali zajedno. Farrell je prije bio član sastava "Tasty Snax" s Markom Fioreom, kasnije su promijenili ime u "The Snax". Fiore je kasnije postao "Linkin Parkov" kinematograf. Dok je Mike bio u "Art Center College of Design", Shinoda je upoznao Joe Hahna. Farrell i Hahn kasnije su se priključili grupi "SuperXero" i ime sastava se promijenilo i postalo kraće "Xero". Njima petorici se kasnije pridružio Mark Wakefield (vokalist), i kasnije su snimili svoj prvi demo album nazvan po sastavu (tj. zvao se "Xero"). Poslali su je raznim izvođačima, ali nisu nikad potpisali. Nedugo nakon toga Mark Wakefield je napustio sastav.


Wakefield je otišao, Shinoda je tražio novog vokala, u isto vrijeme je Brad internirao Warner Brothers Records A&R predstvanika Jeff Blue kao dio njegovog komunikacijskog stupnja. Blue je okrenuo pozornost Brada i Mikea na Chestera Benningtona, mladog vokalista iz Phoenixa, Arizone koji je tražio mjesto u nekom sastavu, nakon što je bio vokalist u sastavu "Grey Daze" (Iako je bio poznat kao Sean Dowdell i His Friends) od 1993. do 1997.

Shinoda i Delson poslali su Benningtonu snimku koja je sadržavala samo instrumente u sebi i on je morao snimiti vokale za nju. Nakon toga je nazvao Shinodu i otpjevao je pjesmu preko telefona, Mike je bio impresioniran time što je čuo od Chestera i pozvao ga je da dođe na audiciju kod njih u Los Angeles. Na audiciji je bilo još nekoliko potencijalnih vokala, ali su otišli čim su čuli kako Chester pjeva. Nakon što se Bennington priključio grupi željeli su potpisati ugovor, ali nažalost ime je već bilo zauzeto grupom iz 70-ih, 80-ih iz Australije pa su onda morali promijeniti ime u Hybrid Theory. Farrell nije bio u mogućnosti snimiti njihov prvi po sebi nazvan EP. Umjesto njega su Brad i Kyle Christner svirali bas. Sredinom 1999. godine, samo su izdali tisuću kopija "Hybrid Theory EP"-a.

Nekoliko su kopija poslali velikim izdavačima, među kojima je bio i "Warner Brothers Records". Ostale kopije su bile podjeljenje članovima sastava "Street Teama". Farrell je bio privremeno zamijenjen Scottom Koziolom. Scott se pojavljuje u videu "One Step Closer2 iz album Hybrid Theory.

Sastav je 1999. godine potpisao s izdavačkom kućom Warner Broters zahvaljujući Blueu, no bili su prisiljeni promijeniti ime zbog autorskih prava Britanske "electronic" grupe "Hybrid". Bilo je nekoliko prijedloga za novo ime, uključujući Clear, Probing Lagers, Ten P.M. Stocker i Platinum Lotus Foundation. Dok je sastav stvarao Hybrid Theory, parkirali su svoje aute na parkiralište gdje je bilo vremenski ograničeno, kao što Bennington kaže:

Bennington je predložio ime "Lincoln Park" zato jer bi se on često vozio njime u Santa Monici, Calofornia (sada poznata kao Christine Reed Park). Smatrao je da je to dobro ime jer "Lincoln Parkovi" nalaze se svuda po Sad-u i svugdje bi se smatrali "domaćima". Prihvatili su ime "Lincoln Park" na nekoliko mjeseci, ali kada su odlučili registrirati domenu, "lincolnpark.com" je već bio zauzet. Pošto si sastav nije mogao priuštiti da ju kupi, samo su promijenili izgovor "Lincoln" u "Linkin" i kupili su domenu "linkinpark.com".
24. listopada 2000., Linkin Park je izdao svoj prvi album Hybrid Theory, u SAD-u. Nekoliko pjesama je bilo snimljeno kao demo snimke za Hybrid Theory, ali je nepoznato hoće li pjesme ikada biti izdane kao službeni B-side ili ne. Prvi single je bio "One Step Closer".

Sastav je izveo svoj prvi koncert 17. prosinca 2000. kao dio KROQ-ovog Radio Almost Acoustic Christmas koncerata. Shinoda je napisao novu pjesmu pod nazivom "My December" kao povod. Pjesma je bila izdana kao B-side na singlu "One Step Closer" i na nekoliko verzija "Hybrid Theory"-a koji su bili izdani internacionalno. Kasnije se ta pjesma našla na Božićnom albumu izdanom od KROQ DJ-eva Kevina i Beana.


Rano 2001. godine, Farrell se pridružio sastavu i izdaju drugi singl, pod nazivom "Crawling" i donio je grupi nagradu Grammy Awarda za najbolju hard rock izvedbu u 2002. godini. Sastav je krenuo na svoju prvu turneju ikada, to je bila Ozzfest, s drugim sastavima kao što su Black Sabbath, Marilyn Manson, Slipknot, i Zakk Wyldeov Black Label Society. Sredinom 2001. sastav je izdao svoj treći single "In The End" (Izdan je u dva dijela "In The End Pt.1" i "In The End Pt. 2", te je još izdan i DVD "In The End DVD"). Pjesma "In The End" se dokazala kao njihov najveći hit 2001. Direktori videa za pjesmu "In The End" su bili Nathan "Karma" Cox i Hahn, spot je izgledao tako da je sastav svirao po kiši na vrhu jednog velikog spomenika.


21. oktobra 2001. Linkin Park je izdao svoj prvi DVD humorističnog naziva Frat Party at the Pankake Festival. DVD sadrži sve njihove spotove iz albuma Hybrid Theory, dokumentarce o Hybrid Theory turneji, Chester-ove tetovaže, Mike-ove i Joe-ove crteže i slike, te skrivene sadržaje.

Istog mjeseca, prijateljica sastava, Jessica Bardas, sugerirala im je da formiraju fan club. Sastavu se svidjela zamisao, i tako je nastao Linkin Park Underground (LPU). Članovi svake godine dobivaju pakete prilikom učlanjenja u klub, u paketu je uključeno: majica kratkih rukava s natpisom Linkin Park Underground, trzalice, sličice, pismo od sastava, članska iskaznica, cd, posteri. Prvi cd je bio preinačen Hybrid Theory EP, s drugom slikom.

Početkom 2002. Linkin Park je započeo svoju samostalnu turneju nazvanu "Projekt Revolution". Tokom turneje Mike i Joe su zajedno s "The X-Ecutionersima" odsvirali pjesmu "It's Going Down". Nedugo nakon povratka s turneje sastav se vratio u studio prvi put od kako su izdali svoj prvi album Hybrid Theory. Nakon što su dobili nekoliko remikseva svojih pjesama, Mike je odlučio izdati remiks album. Mike je na početku htio napraviti samo nekoliko remixeva i izdati EP, no zahvaljujući podršci svojih članova grupe (osobito Brada i Joea), Mike je odlučio ići korak dalje. Projekt koji je nosio naziv Reanimation, sastojao se od po jednog remiksa pjesme s albuma Hybrid Theory, kao i remiksevi pjesama "My December" i "High Voltage". Svaka pjesma je bila remiksana drugim izvođaćem i bile su glasine da je Mike u projektu dobio čak 50 remixeva. Mike je poslušao sve remikseve pjesama i izabrao je baš one najbolje. Samo dvije pjesme nisu dospjele u album, a to su bile: "Pts.Of.Athrty" koju je remiksao The Crystal Method (ta pjesma je kasnije bila izdana na LPU-evom cd-u) i remix pjesme "By Myself" koju je remiksao Marilyn Manson. Remix pjesme "My December" koju je remiksao Team Sleep, isto je trebala biti izdana, no kasnije je povućena jer je bila premračna.

Izvođači koji su remiksali pjesme su: Chali 2Na iz Jurassica 5, Stephen Richards iz Taproota, Kelli Ali iz Sneaker Pimpsa, Aaron Lewis iz Stainda, The Humble Brothers, Jonathan Davis iz KoЯna, Aceyalone, Pharaohe Monch, The X-Ecutioners, Black Thought i Jay Gordon iz Orgya. Projekt je izdan 30. srpnja 2002., i njegov prvi i jedini single je bio "Pts.Of.Athrty" ("Points Of Authority").

U novembru, je započela druga godina LPU-a poznata kao "LP Underground 2.0". CD samo za članove kluba je sadržao remisk Crystala Methoda "Pts.Of.Athrty" i pjesmu "Dedicated", koja je prije bila dio Hybrid Theory EP-a. Također je CD sadržao pjesmu s instrumentima u trajanju od pedeset sekundi, pod nazivom "A.06". To je bio ustvari demo za njihov budući album, Meteora. Novi album nazvan je apokaliptičnim nazivom "Minutes to Midnight" i trebao bi se pojaviti u prodaji 15. svibnja.

U prosincu 2005., Mike Shinoda (koji je produciro Hybrid Theory EP, Reanimation i Collision Course) je potvrdio da je co-producent trećeg Linkin Park-ovog albuma. 8 veljače 2006. Linkin ParkThe Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down i mnogi drugi. je najavio producenta za njihov treći album, Rick-a Rubin-a koji je također radio s raznim grupama, kao što su to

Tokom Grammy Award Ceremonije 2006. Linkin Park se udružio s Jay-Z-em i Paulom McCartney-em, i otpjevali su pjesmu “Numb/Encore/Yesterday”. Linkin Park je tada osvojio nagradu za najbolju Rap/Sung izvedbu.

Službena web stranica je zasada zatvorena zbog preuređenja, no fanovi mogu na njoj gledati Linkin Park-ove "Making Of…", video spotove, gotovo cijeli "Live In Texas" koncert, te također mogu pregledavati forum i čitati novosti koje se događaju u krugu sastava.

Linkin Park je održao u augustu 2006. Summer Sonic, koju je organizirala Metallica u Japanu. Nova pjesma, trenutno nazvana QWERTY, kao što je na nekim stranicama nazvana “Behind You Lies”, preplavila je web stranice nakon što je otpjevana na koncertu. Također su otpjevali pjesmu “Reading My Eyes”, pjesmu koju su napisali I odsvirali dok se još sastav zvao Xero. Qwerty (live i studio verzija), te Reading My Eyes (live verzija) i ostale live I studio pjesme se nalaze na Linkin Park Underground V6.0 Limited Edition fan club CD-u.

29. augusta 2006. cijeli katalog uključujući njihove knjižice su dodane u iTunes Music Store. Linkin Park je bio jedan od najpoznatijih sastava koji nisu prodavali digitalne verije svoje muzike putem interneta.

Mike Shinoda je izjavio na interviewu s KROQ-om da će vjerojatno njihov album biti izdan 2007. godine. Ta informacija je također bila potvrđena na interviewu s MTV.com. Za više informacija pogledaj Linkin Park’s Third Studio Album.

Linkin Park se pojavio na MTV-evom Total Request Live-u (TRL-u) u srijedu, 27. septembra 2006., MTV je interview-irao Chestera. Izjavljeno je to da Linkin Park-ov novi album neće više biti isti Nu-Metal, kojeg su radili u prošlosti, već će novi album biti mješavina punka, klasičnog rocka i hip-hop-a.

U oktobru sastav je imao interview s Rolling Stone magazine, i sastav je izjavio da su od 120 pjesama izabrali 17 najboljih. Mike je još opisao jednu od pjesama na kojoj rade, pjesam nazvana “Accident”, i izjavio je kako ona zvući drugačije od ostalih pjesama koje su izdali.

Na Linkin Park-ovoj web stranici je potvrđeno da će zajedno s My Chemical Romance ići na Bamboozle Festival, dana 5. i 6. maja 2007. godine u New Jersey. Koncert će biti u Istočnom Rutherfordu, kod Giants Stadium parkirališta. Mike je rekao da možemo očekivati mnogo novih pjesama na koncertu za njihov dolazeći album.

Na interview-u s Blender magazine-om, u izdanju za mjesec prosinac godine 2006. sastav je skoro otkrio ime za njihov novi album. Chester je rekao da će biti T… and T…. Novinar je pogađao da može biti "Trials and Tribulations". Phoenix je na drugom interview-u izjavio da se ime albuma još uvijek ne zna.

Sastav je također izjavio, da studio u kojem snimaju novi album je dom poznatog starog gangstera Benjamin Bugsy Siegel-a, te također dom Harry-a Houdini-a. Po Blenderu album bi trebao biti izdan u februaru 2007. godine.

12. decembra Phoenix je bio interview-iran od strane Linkin Park Association-a gdje je razjasnio neke stvari o novom albumu.

Orijentirajući se prema Linkin Park Association-u, novo izdanje Blenderovog časopisa izjavljuje kako će novi Linkin Park-ov album izaći u martu 2007. godine. Drugi izvori izjavljuju kako bi album trebao izaći 20. februara 2007. godine. To je izazvalo debate i fustracije većini fanova na Linkin Park-ovom forumu.

Službeno je potvrđeno da novi Linkin Parkov album izlazi 15.05.2007. godine. Album ce se zvati Minutes to Midnight, a prvi singl s tog albuma ce se zvati What I've Done i bit ce premierno prikazan 02.04.2007. godine. 08.12. 2007. Na showu KroQ Almost Acoustic Christmas premijerno izvedena pjesma "My December" (piano verzija).


6strings @ 00:38 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.