Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
utorak, ožujak 25, 2008
Papa Roach je četveročlani rock sastav iz Vacaville, Kalifornija. Probili su se u mainstream s njihovim tri puta platinum major-label debut albumom Infest (2000.). Bend se složio da nastavi s izdavanjem debi albuma Lovehatetragedy (2002.) i Getting Away With Murder (2004.). Bendov četvrti najbolje prodavani album, The Paramour Sessions je pušten u prodaju 12. rujna 2006. godine.

Formiranje sastava počelo je u siječnju 1993. god. kada su se Jacoby Shaddix (vokal) i Dave Buckner (bubnjevi) sreli na nogometnom igralištu srednje škole Vacaville gdje su počeli pričati o glazbi. Kasnije im se pridružio basist Mark Rabinovich i Dr. Zorg (tromboni) i tako je kompletiran prvi Papa Roach.

Odlučili su sudjelovati na školskom talent showu, gdje su izvodili pjesmu Jimi Hendrix's „Fire“ u drugačijoj verziji. Ipak, nisu pobjedili. Bend dobiva ime po djedu očuhu Jacoby Shaddixa čiji je nadimak bio Papa Roach. Ben Luther je zamijenjen s Jerryem Hortonom (gitara). Jerry se upozanao sa bendom pomoću svoje djevojke koja je bila njihov veliki fan. U to vrijeme bend je vježbao u Bucknerovoj garaži s željom da budu što bolji. Kasnije na mjesto basista dolazi Tobin Esperance.
6strings @ 17:06 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.