Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, lipanj 4, 2008
Plus 44, +44 ili plus forty four je novonastala grupa, poznata po članovima iz Blink-182.

+44 je američki punk bend iz San Diega, Kalifornija. Bend čine basist i vokal Mark Hoppus, bubnjar Travis Barker, prateći gitarist Craig Fairbaugh i glavni gitarist Shane Gallagher. Naime basist i vokal Mark Hoppus te bubnjar Travis Barker bili su članovi poznatog, također punk benda, Blink 182. Bendov prvi album izašao je u prodaju 14. studenog 2006. godine.

FORMIRANJE BENDA
Nakon što se grupa Blink 182 raspala u veljači 2005. godine tadašnji članovi Mark Hoppus i Travis Barker željeli su se nastaviti baviti glazbom. Počeli su tako da su pisali i snimali pjesme u prijateljevom podrumu. Prva pjesma koju su Hoppus i Barker snimili kao bend je "155". Nastavivši sa snimanjem na pjesmi "Get The Girl" doveli su novog člana, Carol Heller, kao vokal. Na audiciji za gitarista odabran je za novog člana Shane Gallagher. Oni su bili dovoljni za osnivanje benda i početak rada u studiju no nakon nekog vremena Carol Heller više nije bila složna, a i imala je želju da osnuje obitelj tako da je napustila bend. Kada je Carol napustila bend, na njezino mjesto je došao Craig Fairbaugh. Prva pjesma za javnost na stranici benda je bila "No, It Isn't".

PRVI ALBUM
Prvi album grupe u zadnjem sastavu. Album se trebao zvati "A Little Death Makes Life More Meaningful" koji potječe iz riječi pjesme "Little Death". Hoppus je finalno odabrao da će se album zvat "When Your Heart Stops Beating". Pjesma "Lycanthrope" je objavljena na stranici +44 u rujnu 2006. godine. To je bila druga pjesma puštena u javnost. Tad su u javnosti bile samo dvije pjesme benda. Bend je prvi put nastupio 7. rujna 2006. u "Roxy Theatreu" u Hollywood. Drugi je put bend nastupio u Londonu. Tada je jedina kompletno snimljena i završena pjesma bila "When Your Heart Stops Beating". Spot za tu pjesmu je snimljen nakon prvog nastupa u jednoj tvornici u Los Angelesu.

Album je pušten u prodaju 14. studenog 2006. u Sjevernoj Americi, 13. studenog 2006. u Europi i 11. studenog 2006. u Australiji. Bend je objavio dva singla: u Americi "When Your Heart Stops Beating", a u UK "Lycanthrope" 8. studenog 2006.

ČLANOVI
  • Travis Barker - bubnjar (svirao u: Aquabats, Transplant, Box Car Racer, Blink 182)
  • Mark Hoppus - basist i vokal (svirao u. Blink 182)
  • Craig Fairbaugh - prateći gitarist i prateći vokal (svirao u: Mercy Killers)
  • Shane Gallagher - gitarist (svirao u: The Nervous Return)
6strings @ 11:16 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.