Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, svibanj 4, 2008
Rage Against the Machine, također poznat kao RATM ili jednostavno Rage bio je Američki rock bend zapažen po promicanju mješavine hard rocka i rapa (poznate kao rapcore), kao i po svojim ljevičarskim uvjerenjima.

Na vrhuncu prije raspada u 2000., Rage Against the Machine je jedan od najpopularnijih političkih hard rock bendova svih vremena, i u svakom slučaju 1990ih. Trenutačno, tri člana benda—Tom Morello, Tim Commerford, i Brad Wilk—su članovi benda Audioslave, uz bivšeg pjevača Soundgardena Chris Cornella.

Rage je isnpiraciju dobivao iz ranog metala i rapa poput Public Enemya i Afrika Bambaatea. Spajanje raznih tipova rime i vokalnih izvođenja pjesmi, zajedno s Tom Morellovim virtuoznim sviranjem gitare, čine RATM teškim za svrstati u određeni glabeni žanr.

Tom Morello je napustio svoj stari bend Lock Up i odlučio započeti novi. Morello je u jednom Los Angeleskom klubu upoznao Zacha koji je tamo repao. Predložio mu je da mu se pridruži. Morello je pozvao u bend bubnjara koji je bio na audiciji za Lock Up, Brada Wilka, dok je Zach nagovorio svog prijatelja iz djetinjstva, Commerfolda da im se pridruzi na basu. Ime benda je došlo od Zacha, Rage Against the Machine je trebao biti naziv njegovog albuma ali budući da nikad nije izašao iskorišten je za ime novog benda. Prvi nastup su imali u kući Timovog prijatelja. Ubrzo su snimili demo kazetu s 12 pjesmi i nakon što je nekoliko izdavačkih kuća pokazalo interes potpisali su za Epic Records.

18. listopada 2000. Zach de la Rocha je odlučio istupiti iz benda, zbog različitih želja članova, te ponajprije jer je osjećao da bi daljnje postojanje potkopalo njihove rezulate kao glazbenika i aktivista.
6strings @ 03:02 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135558
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.