Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
srijeda, ožujak 5, 2008
Septica je grupa nastala u Vinkovcima, Hrvatska.

Najprije je egzistirala kao elektro-rap trio: Govnar Smrti - Bumušku Kušlu - Aj Goota , a glazba se uglavnom pustala u nasim emisijama na VFm radiju (u Vinkovcima): "Zbilja znanosnih bespuca" i kasnije "Zlatni kotlic Pobosutlja".

Krajem 2003. godine okuplja se bend u klasicnoj rock postavi: gitara-bas-bubanj, koju cine: Jukka Kunilunginen - Klema, gitara; Dutch Dortmund - Jodl-bas i El Loco - bubnjevi. Govnar Smrti i Bumusku Kuslu ostaju na vokalima. Kako su prvi nastupi izazvali vise nego povoljno zanimanje publike, nastavili su nastupati i raditi nove pjesme.

Nakon godinu dana usli su u studio, a prosla je jos godina dana do mixanja i masteriziranja albuma, koji bi, nakon silnih peripetija, uskoro trebao izaci pod etiketom Morris-Aquarius. U medjuvremenu je izasao single "Gace" (emitiran u emisiji Jeans generacija br. 73 od 25.10.2005.) i video spot iste pjesme. Sam album (nazvan samo "Septica"), sadrzi 13 pjesama.

Nastupali su i u drugim gradovima, od čega je najviše prašine diglo gostovanje u KSET-u - Zagreb, tada su svi počeli pisati o njima po forumima, blogovima, chat sobama...

Bend legendarnog Dubravka Matakovića vrlo je brzo dobio status kultnog širom cijele Hrvatske zahvaljujući ludo zabavnom crossoveru hip-hopa i hc-metala. Onima koji još neznaju kako zvuče, a ljubitelji su buke i kombinacije punk-rap-rock glazbenog izričaja preporučamo odlazak na koncert, ako ništa postoji youtube.com i www.septica.com da se više informirate.

Septica svira mješavinu Death Metala i Hip Hopa, se čuje svašta i vidi svašta. Pjesme su eksplicitne, ali komičnog sadržaja, a tek publika je priča za sebe. Od ekipe fanova sa gaćama na glavi, preko potpuno mirne plavojke sa strane, do gospode u odijelu. A da vidite tek stage...

Kako svirka, tako i smijeh počinje, a najveći hitovi su neizostavni – "Gaće" i "Nisam vratio oružje u MUP".
6strings @ 00:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135558
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.