Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
nedjelja, rujan 14, 2008
Stone Temple Pilots, (skraćeno STP) su bili popularni hard rock, grunge bend 1990-ih, sačinjeni od Scott Weilanda (vokala), braće Robert (basista) i Deana DeLeo-a (gitarista) te Eric Kretza (bubnjara).

Njihovih 5 albuma prodano je u više od 17 milijuna kopija. Bend je imao 15 top 10 singlova na Billboardovoj rock listi, uključujući 6 #1's i 1 #1 albuma na pop listi (1994's Purple). 1994. STP je dobio Grammy nagradu za "Najbolje Hard Rock nastupanje s vokalom" za svoju pjesmu Plush. Uz svoje orginalne materijale, obradili su i obuhvatili i neke stvari od grupa Led Zeppelin, The Doorsa i Beatlesa. To su bili i neki bendovi koji su utjecali na zvuk i ostale stvari benda.

2003. pustili su na tržište kompilaciju najboljih pjesama pod imenom Thank you. U to vrijeme članovi su počeli razdvajati se i polaziti svojim vlastitim putevima. Poslije raspada STP-a, Weiland je postao frontman benda Velvet Revolver koji su činili i neki bivši članovi popularnog benda Guns'n'Roses. Braća DeLeo su u to vrijeme osnovali svoj novi bend pod imenom Army of Anyone, s Richardom Patrickom iz Filtera. Kretz je osnovao Bomb Shelter Studios u Los Angelesu.


6strings @ 00:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.