Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
ponedjeljak, ožujak 17, 2008
The Karambol je vinkovački bend koji je nastao pod utjecajem Pistolsa, davne 1980. kada je počeo sa svirkama u Omladinskom domu. Dečki koji su nekada činili bend, a čine ga i danas su Bakara za gitarom, Steve za basom i Marof za bubnjevima.


Njih trojica uvijek su bili jezgra benda, kroz kojega je prošlo još nekolicina značajnih imena. Tragično preminuli Marin Pokrovac, jedan od najboljih gitarista Vinkovaca koji je sve ostale učio gitarističkim trikovima, Pavo Pap, Saša Mezak koji danas živi u Londonu i Goran Ljaljić samo su neka od njih.

Središnja trojka koja se zna cijeli život, bend je u 80tima održala 4 godine, a u to vrijeme su nastupali po cijeloj Hrvatskoj. Okupili su se na Avetima prošlosti, odsvirali tri pjesme Razmišljanja,Kristina i Ljubav, te oduševili brojno pučanstvo koje je za njih znalo i one puno mlađe, koji su za njih prvi puta čuli. Nakon „Aveta prošlosti“ manifestacije koja je ponovno okupila sve vinkovače bendove na jednom mjestu u prosincu 2006. godine, odlučili su ponovno uzeti instrumente u ruke i ponovno krenuti sa svirkama i oživljavanjem Karambol punk-rocka.

Dečki kažu kako nikada nisu prestali svirati, uvijek su bili frendovi i svirali radi zabave i zezancije. Nikad se nisu imali potrebe dokazivati, jer se nisu smatrali glazbenicima nego samo bendom. Specifično je to što danas the Karambol zvuči puno bolje i žešće, no isti prizvuk originalnog the Karambol zvuka je ostao isti.

Pjesme nastale u 80tih nipošto ne odskaču od onih nastalih u 2007. godini. Ove godine snimljene su pjesme: Svirepo i brutalno, Pobuna i Djetinjstvo. Trenutnu postavu the Karambola čine:
Bakara - vocal, gitara
Marof & Hrco - bubnjevi
Fuzy - bass, beck vocal
Hrc – gitara
Turda - gitara

Oko the Karambola se okuplja veliki broj njihovih fanova koji ih prati po nastupima, a njih stotinjak registriranih svakodnevno pregledava stranice the karambol fan cluba, na adresi: http://thekarambol.blog.hr
6strings @ 00:02 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135557
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.