Rock and Roll dnevnik
6Strings - Rock and Roll diary
Popis tekstova
Blog
četvrtak, kolovoz 21, 2008
The Killers su američki synth rock sastav s jakim utjecajima iz pop-glazbe '80ih, često uspoređivani sa sličnim sastavom The Bravery.ČLANOVI
  • Brandon Flowers, vokal i klavijature
  • David Brent "Dave" Keuning na gitari
  • Mark Stoermer na basu
  • Ronald "Ronnie" Vannucci Jr. na bubnjevima
2001., Brandon Flowers napušta synth-pop sastav Blush Response jer se ne želi s njima odseliti u Los Angeles, i potom se javlja na oglas budućeg gitarista sastava Davida Keuninga u časopisu Las Vegas Weekly kojim se poziva zainteresirane u rock-sastav inspiriran Oasisom, The Cureom, New Orderom i The Smithsima. Dvojica se sastaju i smjesta odlučuju da će sjajno funkcionirati kao sastav, pronašli basista i gitarista i počeli karijeru kao The Killers.

Britanski časopis NME rano je otkrio The Killerse, hvaleći njihove rane nastupe u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sastav postaje još poznatiji izlaskom debi-albuma Hot Fuss 2004. godine.

Prvi singl s albuma, Somebody Told Me, postaje instant-hit, praćen još uspješnijim Mr. Brightside. Album je, kao i singlovi, vrlo uspješan kod publike, te dočekan s oprečnim reakcijama kritičara, možda zasićenih naglim revivalom '80ih u glazbi.

Trenutno, nakon uspješnog nastupa na londonskoj pozornici humanitarnog koncerta Live 8 (bend je izveo skladbu All These Things That I've Done, a na njihovo iznenađenje, Robbie Williams, koji je nastupao nakon njih, u svoj je nastup uklopio stih iz njihove pjesme - "I've got soul/But I'm not a soldier"), sastav nastupa s grupom U2 na europskoj turneji "Vertigo".

NAZIV SASTAVA
Naziv The Killers potječe iz video-spota za skladbu Crystal sastava New Order, u kojem Orderovci glume imaginarni bend tijekom čijeg se nastupa na bas bubnju može vidjeti natpis The Killers. Flowers je 2005. na festivalu "T in the Park" u Londonu nastupio s New Orderom i izveo baš Crystal.


6strings @ 02:04 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
Mislite li da rockeri moraju imati dugu kosu ako žele biti odani svom stilu?Brojač posjeta
135558
O blogu
Rock and roll, punk, blues...
Anketa
Svirate li koji instrument?


Anketa
Najviše slušam...Index.hr
Nema zapisa.